Social Media Book TAG

Ahoj všichni! :)
Než přibude další recenze, což by mohlo být po víkendu, tak jsem chtěla konečně přidat jiný článek než recenzi či unboxing, ale zároveň mě nic nenapadalo, a tak jsem použila tenhle zajímavý TAG :)
Narazila jsem na něj u Ivcci a zalíbil se mi, takže... let's do it!

TWITTER - Tvoje nejoblíbenější knížka pod 200 stránek.

Přiznám se, že mne napadly pouze dvě knížky, které mají pod 200 stránek - Romeo, Julie a tma a nedávno přečtená kniha Jestli zůstanu. Protože mě Jestli zůstanu zas až tolik nezaujalo, takže tento souboj jasně vyhrává ROMEO, JULIE A TMA. Nedohledávala jsem už, zda jsem nečetla nějaké další knihy, které mají méně než 200 stran, protože se mi výše zmíněná kniha od Otčenáška opravdu líbila. Myslím si, že je to jedna z knížek, kterou by si měl každý Čech přečíst.


FACEBOOK - Knížka, do které tě všichni nutili.

Nepamatuju se, že by mě kdokoli do nějaké knihy nutil. A pokud ano, tak se určitě nesetkalo víc lidí najednou u jedné knihy... Takže to pojmu tak, že tady zmíním knihy, ke čtení kterých mne donutily recenze či různé diskuze, kde byly (povětšinou vychvalovány). V tom případě samozřejmě musím zmínit Hvězdy nám nepřály. Tahle kniha mne ale opravdu zklamala. O moc lépe nedopadlo ani Jestli zůstanu (Zůstaň se mnou). Velmi dobře ale dopadla třeba kniha Eleanor a Park, která se mi líbila, i když k dokonalosti, která ji byla připisována, ji taky ještě kus scházel. Okrajově nalákána všeobecným nadšením jsem byla i u knih Labyrint či Divergence.

TUMBLR - Knížka, kterou jsi četla, když ještě nebyla populární.

Teda... tady si opravdu žádnou knihu nevybavuji. Možná bych mohla zmínit Silo, které podle mě na popularitě nabývá teď (samozřejmě mluvím o ČR). Dalé třeba Hunger Games, které byly před filmem sice relativně oblíbené, ten pomyslný pytel se s nimi roztrhl ale až po příchodu prvního dílu do kin. U těch je to ale ještě spornější než u Sila, takže je zde píšu hlavně proto, že jsem je četla v době, kdy jsem byla od knižního světa naprosto odtržená, nesledovala jsem blogy ani nic jiného, vlastně jsem vůbec nečetla. Takže jsem si na tuhle trilogii přišla tak nějak úplně sama a díky ní se tak trochu ke čtení i vrátila :)

YOUTUBE - Kterou knížku si přeješ vidět zfilmovanou?

Sakra to jsou zákeřný otázky! Shrnu to - většinu severských detektivek! Ty by si to zasloužily. I když ... občas by to nebylo pro slabé povahy :) K těm detektivkám by se ještě dal přiřadit neznámý thriller Kroky v temnotě. A vlastně i spoustu dalších detektivek, jak si tak uvědomuji - třeba Neviditelného strážce. Nebo nedetektivku Selekci, ale to jsem slyšela, že existuje seriál? Co je na tom pravdy? A stojí za to? :)

MYSPACE - Knížka, která se ti líbila, když jsi byla mladší, ale teď už by to asi bylo jinak.

No... Já zas tak velký čtenář nebyla. Respektive - četla jsem jen Harryho Pottera a potom spooousty knížek o náctiletejch holkách z koňského prostředí. Harry mě neomrzel a naopak ho mám stále radši. A ty koňské románky, no, neříkám, že bych si z nich sedla na zadek, ale věřím, že spoustu z nich bych jako oddechovku zvládla a užila si ty vzpomínky, přece jen to není zas tak odlišné od klasického YA, které stále ještě čtu :)

GOODREADS - Kterou knížku doporučuješ všem?

Tady vím přesně, kterou knihu stále dokola doporučuju. Jde o thriller Kroky v temnotě. Dlouhou dobu byl v knihkupectvích za 40 Kč nebo tak nějak. Teď už ho někde vůbec nemají. Bohužel. Je to relativně krátká kniha, která ve vás nenápadně vyvolá pořádný kus strachu! Nevěříte? Sáhněte po této knize, podle mě vás opravdu zaskočí! Pokud ještě chcete chvíli přesvědčovat, přečtete si mou recenzi. Pak samozřejmě doporučuji i spoustu jiných knih, to jsou ale všechno knihy relativně nové, známé a populární. 


Protože nemám zase tolik načteno, neměla jsem tolik z čeho vybírat, oproti vám ostatním. A i když by se vybírat třeba dalo, mám strašně špatnou paměť a navíc jsem děsně nerozhodná... Pak mi dává takovýhle TAG pořádně zabrat :D
Jaké knihy byste vybrali vy? Pošlete mi odkaz na váš TAG! Moc ráda si ho přečtu.

Posted in , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

6 Responses to Social Media Book TAG

  1. Tohle je skvělej tag, mně se hrozně ta myšlenka líbí. S Harrym souhlasím - miluju ho čím dál tím víc.

    OdpovědětVymazat
  2. Romeo, Julie a tma je jedna z mých nejmilejších knížek "povinné četby".
    If I stay mě taky moc nechytlo a E&P skutečně kus do dokonalosti chyběl.
    Koňské románky jsem taky hrozně moc četla, i když jsem z koňů jako takových zas tak nadšená, jako spousta holek v mém okolí, nebyla :) Jooojooo, mládí :D
    Super odpovědi :)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkný blog a vážně supr článek!
    V poslední době jsem začala s tagy, ale špatně hledám takové, co by se mi hodily na blog. Tenhle ale určitě, někdy v budoucnu, vyzkouším!
    Fantasy is my weapon

    OdpovědětVymazat
  4. Super tag a odpovědi, v mnoha souhlasím. Do Eleanor a Park jsem byla taky "donucena" ale spíš nátlakem médií, stejně tak Divergence, ale ta narozdíl od Elenor dopadla dobře. U HG to mám stejně, četla jsem celou sérii chvíli po vydání než byla ještě tak slavná a propagovaná :) Na Selekci bych se taky ráda podívala, kdyby byla zfilmována. O seriálu jsem ale nic neslyšela. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Super odpovědi Míšo! :) Hvězdám se zatím úspěšně vyhýbám, ale jelikož mě zklamala Aljaška, tak nemám moc vysoká očekávání. Kroky v temnotě vůbec neznám a slyším o nich prvně. Ale jelikož nemám moc tipů na dobré detektivky, tak se po ní určitě porozhlédnu :)

    OdpovědětVymazat

Předem děkuju za každý komentář :)

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.