Blogger TAG

Zdravím :)

Mám ohromnou radost, že jsem takhle rychle po založení tohoto blogu byla nominována do Blogger TAGu od Nii Arokh, za což jí moc děkuju, stejně tak jako za zajímavé otázky :) Hlavně kategorii Pověz o sobě 10 věcí vezmu tak trošku jako seznamovací, protože na to, abyste poznali všechny možné blbůstky o mně, bude dost času i v dalších článcích. Dnes vás chci s mou osobou maličko seznámit, formálněji :) 
  
Pravidla 
1. Pověz o sobě 10 věcí. 
2. Odpověz na 10 otázek blogera, který tě nominoval. 
3. Nominuj x blogerů, kteří mají méně než 200 pravidelných čtenářů. 
4. Vymysli 10 otázek pro ty, které nominuješ. 
5. Informuj blogery, že jsi je nominovala.

  Tak ... můžeme začít? :) 

  10 faktů o mně 
1. Na podzim oslavím už druhé kulatiny (vážně už?), před měsícem jsem odmaturovala, ale pořád se chovám jako malé dítě. 
2. Od narození žiju u své babičky v jedné malé středočeské vesničce. 
 3. 8 let jsem si odseděla na gymnáziu, od října se chystám brázdit Prahu jako vysokoškolačka. 
4. Miluju zvířata, mnoho let jsem se věnovala jezdectví. K tomu máme doma čtyři kočičáky a dvě psiska (ale už bylo i morče nebo potkan :)).
 5. Měřím 179cm, ale vždycky jsem si přála mít nad 180cm (magická hranice, kterou nikdy nepřekonám! :D close enough). 
6. Mám ráda cizí jazyky, ráda se je učím. V angličtině už nemám problém se kdekoli a o čemkoli domluvit, takže teď mám v tomto jazyce metu - udělat zkoušky na úrovni C1. V němčině už trošku pokulhávám, takže se na ní teď zaměřím. A v budoucnu bych se ráda naučila norsky, finsky (mé milované severské země), ale líbí se mi taky španělština nebo lotyština. Čím jsem ale starší (to zní trošku blbě...), tím mám větší problémy s českým pravopisem (a náležitě se za to stydím :)). 
7. Létání si zrovna neužívám a zatím jsem ještě neprocestovala ani mnoho zemí, ale to je přesně to, co mě láká. Podívat se do různých koutů světa, na rozdíl ale od většiny cestovatelů (kteří rádi vyrazí jen tak s batohem do pralesa) bych do těchto zemí chtěla vyrazit na dovolenou, pracovně, nebo tam případně bydlet. 
8. Svou povahu nedokážu úplně určit. Dlouho dokážu být (nenuceně) flegmatik, rychle se ze mě stává cholerik, při dobré náladě jsem dětský sangvinik a když jednou za dlouhý čas přijde deprese, uvěříte mi i melancholika. Dokážu být neskutečný optimista, ale jsou chvíle, kdy jsem největším pesimistou. Realista jsem málokdy, protože mám neustále hlavu v oblacích a sním, kdy a kde se dá.
 9. Řekla jsem si, že si do dvaceti nebudu barvit vlasy, pak už se ale těším na svou oblíbenou tmavě hnědou (přírodní barva je světlá oříšková)... nebo že bych zkusila jít směrem do blonďata? 
 10. Před spaním jsem schopná jít i 5x na záchod (pro jistotu, abych nemusela v noci vstávat :D) a doma musím mít vždy u postele velkou sklenici vody (co kdyby to bylo málo a mně vyschlo v krku) a než usnu, tak musím vždycky vypít přesně 3 loky (míň ani víc nepřichází v úvahu!). 

  Uffff, tak to mi dalo zabrat... Doufám, že jsem vás neunudila k smrti :) 

  Odpovědi na 10 otázek od Nii 
1. Kdo je tvůj největší vzor a proč? Přiznám se, že tuhle otázku čtu často v rozhovorech se sportovci (jsem obrovský sportovní fanda - nebo Franta?) a divím se, když odpovídají, že žádného nemají, nebo že si jednoho nedokáží vybrat. Teď mám s touhle otázkou ale problém i já ... Mám spoustu vzorů, lidí ke kterým vzhlížím. Často ani neznám pořádně jejich jméno, nemusí být slavní, pouze potřebuju, aby mě na nich něco upoutalo. Záleží taky na odvětví ... ze sportovců uznávám mnoho lidí, ale nejvíc Rafaela Nadala pro jeho bojovnost, skromnost a upřímnost... V oblasti fitness je mým vzorem Jillian Michaels (a nebudu určitě jediná :) ... Je i mnoho blogerů, které považuju za své vzory - někoho pro perfektní vyjádření myšlenky, jiného pro vtipnost, dalšího proto, že si dokáže udržet vlastní styl... těžká otázka. Celkově je ale v životě mým vzorem každý, kdo si jde za svými cíli i přes veškeré překážky. (Ostatná odpovědi už musím vážně zkrátit :D) 
2. Jaký je tvůj názor na spisovatele J.Greena? Zatím žádný, protože se knížku od něj teprve chystám začít číst. A těžko si na něj utvořím názor i po přečtení první knihy, bude to chtít víc... 
3. Narnie x Bradavice x _____ Panem ... první co mě napadlo. 
4. Jaká je tvá nejoblíbenější postava z filmu? Tohle je těžká otázka, protože filmy moc nesleduju (další, na čem chci zapracovat...) a pokud ano, i když je film sebelepší, za dva dny už si z něj nic nepamatuji. Ale pokud se odpoutám od filmů, které jsou založené na knize, pak mě v poslední době nadchl/nadchla Rayon z filmu Klub poslední naděje/Dallas Buyers Club, pro svou přátelskost a pozitivní přístup. (A ano, tuhle postavu hraje Jared Leto...) 
5. Kým bys chtěla být ve 2. životě? Sama sebou, ale od malička vedenou ke sportu, abych mohla být v dospělosti profesionální tenistkou. Ale... možná bych si ten život tentokrát chtěla vyzkoušet jako muž :) 
6. Půjčuješ si často knížky z knihovny? Protože jsem četla v poslední době (celkově na střední - stydím se) opravdu málo, tak už několik let nemám ani kartičku do knihovny. Buď jsem si knihy koupila, půjčila od kamarádek, nebo stáhla na internetu a teď v létě už to měnit ani nebudu, počkám si a přihlásím se do knihovny v Praze (poradíte do které? :)) 
7. Z čeho máš největší strach? Já jsem celkově posera, na druhou stranu ale strach ráda překonávám a nevím o ničem, z čeho bych měla vyloženě silnou fóbii. Často se stane, že se jednou nějaké věci (pavouka např.) bojím a druhý den se s ním pomalu mazlí. Co ale nikdy nezklame a vždy zapne moje strachové receptory je bouřka :) 
8. Jaký je tvůj největší sen? Můj největší sen nikdo neví (možná rodina, ale ti si myslí, že to je myšleno ve srandě), tak se nezlobte, ale zůstanu u svého tajemství. Mám ale mnoho snů, které se tomu největšímu klidně i vyrovnají - chci žít v zahraničí, chci se setkávat s mými vzory, chci umět alespoň 5 cizích jazyků,... 
9. Jaké je tvé nejoblíbenější nakladatelství? Abych pravdu řekla, tak se v nakladatelstvích moc neorientuju (až do založení blogu jsem je nebrala vůbec v potaz, teď při procházení ostatních blogů si už trošku víc uvědomuji jejich důležitost)... důležitá je pro mě knížka a málokdy řeším nakladatelství... 
10. Existuje kniha, která tě nikdy neomrzela? Takto o knihách moc nepřemýšlím. Ale první mi v mysli vyvstane určitě Harry Potter, všechny díly, s jistotou však všechny díly od třetího výš :) 

  Děkuju moc za zajímavé otázky, donutily mě se nad sebou i nad nimi zamyslet :) 

  Nominace: 
  TeeTee X 10 otázek pro nominované 
1. Která knížka tě jako první opravdu zaujala (pokud nepočítáme pohádky, které nám četli rodiče před spaním)? 
2. Je nějaká vlastnost, kterou u knižních postav vždycky nemůžeš vystát?
 3. Míváš rozečtených víc knížek najednou? Pokud ano, musí splňovat nějaké podmínky? 
4. Máš raději vůni nových nebo již používaných knížek? 
5. Stalo se ti někdy, že bys nad knížkou strávila celou noc? Která to byla? 
6. Kde si nejraději čteš?
 7. Posloucháš u čtení hudbu, jakou? 
8. Se kterou knižní postavou by sis vyměnila život? 
 9. Jak moc je pro tebe důležitá obálka knížky? 
10. Jaké jsou tvé cíle spojené s blogem? 

 Tak doufám, že se vám TAG alespoň trošku líbil a doufám, že se teď právě nemodlíte, abych náhodou nevybrala právě vás ... :) Užijte si víkend, stejně jako já, protože na mě čeká spousta knížek. Dočítám Alianci, při tom pomalu postupuji odbornou knížkou o metabolismu od Jillian. Co mě ale nejvíc potěšilo je, že jsem si po příchodu do blogosféry četla spoustu recenzí na knížku Hvězdy nám nepřály a říkala si, že bych si ji taky ráda přečetla, ale že k ní dojdu zase až o mnoho později než všichni ostatní, ale odpoledne se vrátila ségra ze školy a přinesla dvě knížky, mezi nimiž byla právě i ta od Johna Greena ... asi ta síla myšlenky vážně funguje :)


Posted in , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

9 Responses to Blogger TAG

  1. Pokud chceš beletrii (+ nějakou odbornou literaturu, když budeš mít štěstí a nechceš nic "extra" v "nevhodnou dobu"), tak do městské knihovny. http://www.mlp.cz
    Jinak knížky si můžeš půjčovat na univerzitě (jestli chápu dobře, že jdeš na UK) z knihoven všech fakult, a to je zadarmo :-)

    Harry Potter je nesmrtelný! Jen člověk nesmí číst příliš mnoho fanfictions. Pak si otevřeš knížku a "WTF, kde je jako Draco?! :-D"

    A nad magickou hranici stačí vzít si podpatky ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za radu, určitě prošmejdím jak knihovnu na vejšce, tak i tu, kterou jsi mi doporučila :))
      Je to tak, Draco chybí snad všem a všude :)
      Pravda, ale to by mě z nich nesměly bolet nohy po 5 minutách :)))

      Vymazat
  2. Tiež mám rada cudzie jazyky, chcem vedieť plynule hovoriť po anglicky, rusky, nemecky... a možno španielsky :D Zatiaľ sa ale o tom dá uvažovať jedine pri angličtine. S nemčinou a ruštinou som na tom horšie, ale základy viem no.

    Aj ja by som chcela cestovať, ale na rozdiel od teba milujem lietanie - ten pocit, keď sa odlepíme od zeme a zrazu sme vo vzduchu a zrazu pod sebou vidíme celé mesta, je podľa mňa úžasný.

    Som zvedavá, čo povieš na Johna Greena po prečítaní knihy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsi ještě o krok blíž než já, když už máš i základy ruštiny :)))
      Souhlasím, ten pocit je úžasný, ale když pak začnou i třeba jen miniturbulence, tak se mi hned v hlavě přehrávají všechny díly Leteckých katastrof :D :))

      Vymazat
  3. Ahoj a hezkou neděli :),
    nominace jsem si všimla až poté, co jsem zpátky nastartovala zaprášený internet :D. Děkuji a během zítřka se pustím do odpovědí :) A děkuju za tvou zpětnou vazbu ohledně článků :)

    OdpovědětVymazat
  4. Kam se chystáš na vysokou? :) Já si vždycky přála mít aspoň 170 cm, ještě mi 10 chybí a chybět asi bude :D Taky mám pocit, že se ve mně mísí snad všechny typy osobnosti. Hvězdy nám nepřály se mi moc líbily, ale já je četla ještě před tím boomem, tak jsem zvědavá, jak se Ti budou líbit :) A taky bych se ráda naučila nějaké severské jazyky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chystám se na UK, humanitní obor :)
      Evidentně chceme všichni to, co mít nemůžeme :D :))
      Nojo, rozmohly se severské detektivky a my se všechny do toho prostředí zamilovaly :))

      Vymazat
  5. Děkuji za ten TAG, upřímně :). vždycky mě otázky, které jsou mi položeny, donutí přemýšlet nad sebou, a dokonce na něco nového o sobě přijdu! :) A protože ráda píšu, tak hodně dlouze odpovídám, to jsem si všimla po tom co jsem to dopsala :D. Ještě jednou ti děkuji :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takhle nejak jsem reagovala na otazky co byly polozeny mne a musim rict, ze me tesi, ze te otazky prinutily se zamyslet :) a ze jsi se rozepsala, za to jsem jedine rada :))

      Vymazat

Předem děkuju za každý komentář :)

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.