RECENZE: Vyhrajte boj o štíhlé tělo - Jillian Michaels

Jillian Michaels je známá fitness trenérka, mentorka a motivátorka, která se proslavila hlavně účinkováním v reality show The Biggest Loser, přesto se stává čím dál tím víc oblíbenou a známou pro její knihy, které se ve většině případů věnují radám, jak žít zdravě či zhubnout. A do této kategorie spadá i její poslední kniha, Vyhrajte boj o štíhlé tělo, o které chci napsat následující článek.

Jillian je známá svým nekompromisním a přísným přístupem, přesto se čtenáři v knize mluví jako se sobě rovnými a přestože upozorňuje na mnoho důležitých pravidel, často hledá i kompromisy, které určitě mnoho čtenářů ocení. Mnohokrát vás Jillian nechá nahlédnout do svého života, čímž chce názorně ukázat, že i ona je jen člověk, který dělá chyby nebo všechno nedodržuje na 100%.


Kniha je rozdělena do 8 kapitol, přičemž v každé z nich najdete velké množství rad a tipů, které jsou bodově ohodnoceny. Na konci každé kapitoly dostanete možnost zapsat si, které zásady budete dodržovat či už dodržujete (tři body obdržíte za nejdůležitější a nejvíce nápomocné rady, naopak jeden bod za doplňkové tipy) a na konci knihy po sečtení vám Jillian vysvětlí, jestli jste zvolili správně a bude to při snažení dosáhnout štíhlého těla stačit. (Za sebe se přiznávám, že jsem si nic nepočítala, prostě jsem jen nasávala všechny ty užitečné rady a informace u fungování našeho těla a metabolismu.) 

Nejvíce prostoru dostaly kapitoly o stravování a pohybu, kde Jillian podrobně ale takzvaně po lopatě vysvětluje, jak funguje naše tělo, co potřebuje a co mu naopak škodí. Čtenář dostane i tipy na potraviny, Jillian totiž nemluví pouze teoreticky a v náznacích, naopak vždy jde rovnou k jádru věci a v celé knize je nespočet příkladů, které mají čtenáře ochránit před následným tápáním. Jillian se hodně věnuje látkám, které našemu tělu škodí a nepomáhají ani hubnutí, čímž nám dává najevo, že tato kniha není jen o hubnutí, ale také o zdravém životním stylu. V sekci o pohybu Jillian kromě popisu různých typů cvičení a jejich významu přidává i vlastní zkušenosti a naznačuje možné tréninkové plány.

Další kapitoly se vlastně velmi úzce točí okolo prvních dvou kapitol. Právě v nich Jillian radí, jak se s dodržováním zásad vypořádat i např. při náročné práci či starosti o domácnost nebo cestování. Jillian je puntičkářka a tak nedovolí, aby mohli mít čtenáři po přečtení celé knihy jakékoliv výmluvy k tomu, že něco dodržovat nejde. Uvidíte sami, že nevynechala jediný bod, nezapomněla na žádný kompromis, kterým člověk může svůj styl života alespoň trochu vylepšit.

Ke konci knihy se Jillian věnuje i důležité motivaci či zajímavým novinkám, které mohou člověka příjemně ovlivnit jak v životě tak v hubnutí. V celé knize také najdete krátké článečky věnující se vyvracení mýtů, které jsou v hubnutí a zdravém životním stylu rozšířeny.

Myslím si, že knihu si s chutí může přečíst kdokoliv. Je velmi hezky a jednoduše napsaná, ale najdete v ní
opravdu všechno. Kdo se zdravému životním stylu věnuje déle, asi ho nepřekvapí tolik faktů, jako začátečníka (pro kterého je dle mého názoru kniha nejvhodnější), ale myslím si, že si člověk vždy může některé zajímavosti připomenout. Já sama jsem přišla na některé novinky, nebo jsem si spoustu věcí ujasnila a urovnala. Líbí se mi, že Jillian v knize vystupuje naprosto přirozeně, nechává nás nahlédnout do svého života a radí i v oblasti vztahů a módy. Za sebe knihu můžu jedině doporučit :) PS: Recenzi jsem převzala z mého druhého blogu - sama jsem si ji ráda znovu přečetla a těším se na srovnání s další knihou od Jillian, kterou teď čtu Ovládněte svůj metabolismus. Recenze byla napsána 2.1.2014 :)

Posted in , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

3 Responses to RECENZE: Vyhrajte boj o štíhlé tělo - Jillian Michaels

  1. Přesně to se mi na té knize líbí :)

    OdpovědětVymazat
  2. Hm... :D bych potřebovala řádnej návod, kterej by mě i donutil, ale proč si nepřečíst něco inspirativního?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To uz oak chce jenom bic no, taky bych ho potrebovala :D ale jinak navodu tady v te knize najdes spoustu :)

      Vymazat

Předem děkuju za každý komentář :)

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.