Každý někdy začínal - osobní články


Ahoj všichni :)
Jsem moc ráda, že jste články z mého projektu sledovali i v době, kdy jsem byla na dovolené. Děkuju všem, kdo mě upozornili na nedostatky - podařilo se mi 2x přidat stejnou odpověď nebo jednu odpověď useknout a za to se moc omlouvám. Jen se chci maličko ospravedlnit - pokud někdy uvidíte u jména úplně prázdné místo, je to tím, že mi zatím nepřišla odpověď (nebo nepřišla do termínu, kdy jsem byla ještě na internetu a později už jsem ji nemohla přidat) - to se může stát, někteří účastníci mi posílají odpovědi po částech. Přece jen jsem si těch otázek vymyslela docela dost a chápu, že né všichni na to mají čas :))
Dnes se budeme bavit o osobních článcích. Čtete je rádi? Baví vás je psát? Jak myslíte, že odpověděli naši účastníci? :)

Myslíš si, že mají čtenáři rádi osobní články? Čteš je rád/a ty sám/sama? A jaké případně nejraději píšeš?

Bastera - Knihy nekoušou
Jak kdo, jsou lidi, kteří mají rádi čistě "profesní blog" plný recenzí a ničeho jiného a pak jsou lidi, kteří mají rádi, když vidí, kdo za recenzemi stojí. Já osobně je ráda čtu i píšu, ale jednou za čas, ne pořád. Jsem ráda, když někoho poznám blíž, zjistím jeho náhled na svět, ostatní zájmy apod., pak mohu mnohem snáze pochopit jeho hodnocení a uvědomit si, že máme shodné názory a tudíž by se mi kniha mohla líbit více. Osobně ráda čtu i osobnější stránky blogerů, mám pak pocit, že jsou mi ještě bližší :) A ráda také píšu vykecávací články o mně, kdy se vyzpovídám a zároveň vím, že se najde několik lidí, kteří mi budou rozumět, i když jen virtuálně. Díky tomu pak třeba víc poznám lidi, kteří stanou mými virtuálními a posléze i reálnými přáteli :)

Myslím, že určitě. Tedy alespoň ze zkušeností. I já sama je mám moc ráda. Čtenáři mají možnost se o svém oblíbeném blogerovi něco dovědět. Vidí, že to není jen nějaký stroj na čtení knih. Já osobní články píšu moc ráda, protože se v nich můžu vybít a ještě se podělit o kus sebe.

Cathy Chloupková - Mezi nebem a peklem
Tak tohle je podpásová otázka. Co čtenář to jiný vkus a názor. Osobně si myslím, že sem tam nějaký osobní článek neuškodí, čtenář se tak lépe seznámí s tím, kdo pro něj píše. Na druhou stranu ale, když už mám blog na něco zaměřený (např. knižní blog), pak mi přijde zbytečné do toho plácat ještě milióny osobních článků, zvlášť, když v dnešní době má každý nebo téměř každý bloger svou FB stránku, kde se vykecá do sytosti a čtenáři ho mají možnost poznat (ano třeba já).

GiraffeAndy - Nejen knižní blog
Nevím, upřímně moc osobních článků nepíšu. Občas přidávám na blog nějaké své fotky (s neknižní tématikou), ať už třeba z dovolené nebo jen tak "ze života", a to má vždycky úspěch. Ale většinou takové ty "vykecávací články" bez fotek nikdo moc číst nechce. :D Jinak mám oblíbené blogery, od kterých si ráda přečtu i osobní článek, když je na nějaké zajímavé téma.

Jana - U Margarety
To je asi dost individuální. Třeba já je mám ráda, ale jen na blozích, které navštěvuju pravidelně (pokud to nejsou vyloženě osobní blogy). Kdybych přišla na cizí knižní blog poprvé, osobní článek bych si jako první určitě nepřečetla. Taky hodně záleží na tom, jestli má bloger světu co sdělit; osobní články na blozích totiž dost často nemají hlavu a patu, nebo jsou úplně o ničem. 

Myanmar - Book-lords
Statistiky mluví jasně, osobní články mají přibližně dvojnásobný počet čtenářů než knižní recenze. Vlastně většina článků má daleko větší počet čtenářů než klasické knižní recenze. Tedy alespoň na našem blogu. Sama si vždycky ráda přečtu o autorovi svých oblíbených stránek něco nového, takže i já takové články ráda čtu a často je na blozích vyhledávám. Asi nejvíce sleduji Měsíční chvástačky a ukázky knihovniček – i přes to, že jsem na konci článku vždy zelená závistí 
Osobně nejraději píšu články, ve kterých se objeví nějaký „seznam“. Například článek o oblíbených knihách z dětství, článek o nejlepších knihách roku XY apod. Od nástupu na vysokou publikuji také taková shrnutí jednotlivých semestrů. Co mi naopak příliš nejde, jsou „Měsíční chvástačky“. Může za to ta pravidelnost – jako rozená chaotička nedokážu publikovat nic pravidelně. Ale čtu je ráda.

Řekla bych, že osobní články jsou hodně oblíbené. Zvlášť jestli se do nich počítají měsíční chvástačky, což jsou podle asi nejoblíbenější články v celé blogosféře. Jednou za čas si něco takového přečtu opravdu ráda, protože se díky tomu můžu dozvědět něco nového o autorovi blogu. Nejraději píšu již zmiňované měsíční chvástačky nebo knižní chvilky. 

Filipshk - Magician's Book
Jak se to vezme – osobní články jsou dobré do určité míry. Jakmile ale překročí jakousi hranici, je to špatné. Sám osobně takové články mám rád, ale musí se jednat o takové ty povrchové věci, u kterých se můžeme zasmát, nebo si říci, že tenhle člověk je stejný jako vy. Jakmile ale dojde na opravdu osobní věci, které směřují až do hloubky, tak nevidím sebemenší důvod něco takového číst. Osobní život je věc jednoho člověka a pokud se s ní chce chválit s ostatními, tak ať. Ale jako vždy se musí počítat s tím, že tímhle si člověk řeže větev sám pod sebou. Co se týče mě, tak já osobně takovéto články moc nerad píšu, protože můj život je nezajímavý, ale pokud se už objeví nějaké otázky, či nominace do TAGů, tak se překonám a něco i sepíšu. :)

Myslím ,že záleží jakou má čtenář náladu. Beru to podle sebe. Jsou totiž dny kdy hltám každý střípek ze života onoho blogem a potom jsou dny kdy si jen přečtu první větu a článek okamžitě zavřu. Celkem vzato ale osobní články čtu ráda. 
Jednou nebo dvakrát jsem se pokoušela nějaký ten článek napsat ale nemělo to moc ohlas. Sice to bylo v době kdy jsem na blog úplně kašlala ale ten nezájem mě odradil. I když vím ,že to byl zasloužený nezájem.

Já si myslím, že každý se rád dozví něco víc o autorovi blogu. Já sama je čtu moc ráda (a také se je snažím psát, ale na blogu jich zatím moc nemám). Když je mi daný autor sympatický a vím o něm i něco víc než jen to, že jaký má rád/a žánr knih, tak se ten daný blog vracím častěji a články čtu i s větší chutí. 

Já jich zrovna moc nepíšu.. Teď jsem se zapojila do jednoho osobnějšího tagu, a jinak spíše prostřednictvím různých meme:). Já nejčastěji čtu osobní články blogerů ke kterým chodím už delší dobu.

Mají, já je mám taky ráda i když jich moc nepíšu. Možná to časem napravím....

Terry Shmash - Devils Handbag
Myslím, že se každý rád něco dozví o bloggerovi, kterého zná jenom přezdívkou. Já jsem ráda, když můžu vědět, kdo se za všemi těmi články skrývá. Taky mám ráda různé tagy, dotazníky a deníky, protože je přece fajn číst o životě někoho jiného :D
Jinak já vždycky dávám na blog profil, který mě čtenářům trochu přiblíží a někdy si také vylévám srdce.

C.ind.ere.lla a Frozie - Popelčiny knížky
Řekla bych, že osobní články jsou hodně oblíbené. Pak ale záleží na tom, kdo má kolik odvahy se svěřit cizím lidem se svým životem. Já vždy, když píšu nějaký takový článek, tak se zároveň bojím, kdy to objeví nějaký můj známý a použije to proti mně. Lidi jsou krutí a nerada bych byla všem k smíchu. Čím jsem starší, tím méně mi to ale vadí. 

Každý čtenář má rád něco jiného. Když se někde osobní článek objeví, tak si ho rozhodně přečtu, ale nevyhledávám si je.
Nejraději čtu recenze, chvástačky, meme a unboxingy, které jsou během poslední doby na blozích velice rozšířené. 
Ráda píši recenze a různá meme. Měsíční chvástačku jsem již dlouhou dobu nepřidala, jelikož když už si knihy v knihovničce uspořádám, tak je nerada vytahuji. Přemýšlela jsem o tom, že bych také mohla začít zveřejňovat unboxingy, jelikož jsou velice oblíbené. :)  Mám ráda, když můžu vyfotit něco nového, co jsem dostala, či si koupila a podělit se o to s ostaními. :)

Mája - Fantasy MaKa
Čtu i píšu. Baví mě. Je fajn dozvědět se něco málo o autorovi, kterého máš v oblíbených.

Pokud jsem na někoho zapomněla nebo někde vidíte nějaký překlep, tak mi prosím napište, hned to opravím! :)

Takže jak jste na tom s osobními články vy? Čtete je rádi? To mě zajímá nejvíc, abych se když tak občas o nějaké zajímavé pokusila :))

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

7 Responses to Každý někdy začínal - osobní články

  1. vymyslela jsi fakt zajimavy otazky, tahle je super :)

    OdpovědětVymazat
  2. Myslím, že čitatelia sa radi niečo osobnejšie dozvedia a na spestrenie je to fajn (tiež si rada prečítam aj niečo iné ako recenziu), ale určite to netreba preháňať.:) Na svojom blogu som zaviedla rubriku Zo života knihomoľa, kde píšem aj o nejakých filmoch, seriáloch a tak, prípadne robím mesačný knižný súhrn, sem-tam vyplním tag... :D
    Inak, super nápad na články, bola som zvedavá, aký majú ostatní názor.:)

    OdpovědětVymazat
  3. Osobné články mám rada. Ale ako tu už niekto odpovedal v tvojom príspevku, treba ich vedieť napísať. Napríklad ma nebaví čítať o tom, ako sa autor(ka) strašne nudí, napíše o tom celý článok, a dodá niečo o počasí. Mám rada, keď je tam dodané niečo filozofické, čo ma donúti uvažovať, rozmýšľať... proste, keď je osobný príspevok plný myšlienok. :) Sama píšem myšlienkové články, tak to asi očakávam aj u druhých, no. :D
    Rowena (Feeling Hoppy)

    OdpovědětVymazat
  4. Tohle téma je pro mě docela cenné a jsem ráda, že znám odpovědi blogerů. :) Jak jistě víš, můj blog není čistě knižní, sice jsem ho zakládala za tím účelem, ale ráda bych prezentovala i sebe. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tahle otázka je podle mě docela hodně důležitá a jsem ráda, že nejsem sama, kdo má tyhle články rád, ale v únosné míře :)

    OdpovědětVymazat
  6. Mám ráda osobní články nejlépe když jsou hodně zajímavě podané, třeba i s lehkou nadázskou, ne jen, jmenuji se tak a tak, mám bratra, sestru, želvu a poníka baví mě číst knížky, nemám ráda fyziku. Tečka :D To je pak o ničem. Sama jsem však ještě nepřišla na to, jak napsat dostatečně zajímavý článek o sobě, ale jednou to vykoumám a taky ho na ten blog hodím :) Jinak se průběžně představuji prostřednictvím různých tagů a meme, jako asi mnoho kolegů :) Tenhle projekt se mi hodně líbí :) Těším se na další příspěvky :)

    OdpovědětVymazat
  7. Já mám osobní články ráda. Ale musí mě nejprve ten blog něčím zaujmout - jakmile si zde přečtu povedenou recenzi nebo nějaký zajímavý názor na knihu, dostanu chuť dozvědět se i něco více o člověku, který tento blog píše :) Myslím, že je dobré blog občas okořenit něčím trochu osobním.

    OdpovědětVymazat

Předem děkuju za každý komentář :)

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.