Měsíční NEJ #2

Ahoj všichni :)
Včera měl blog dvouměsíční narozeniny (nesměj se, Velký Bratr tě sleduje!) a stejně tak jako minule, i teď přicházím s měsíčním shrnutím. Opravdu nevím, kde tento projekt či meme, jak chcete, začal, pokud to víte, pošlete mi odkaz ať daného blogera můžu ve svých článcích zmiňovat. Já se ale při psaní prvního článku nikým neinspirovala. Teď bych ale ráda přidala nové kategorie a ty jsem si našla v jednom z článků u NikyRoovy. Ještě než se k nim ale dostaneme přichází...

Měsíc v číslech
18. července jsem měla po měsíci blogování 11 sledujících na své facebookové stránce, dnes (18.8. - píšu článek o den dřív) je to už pro mě krásných 39! Z 18 pravidelných čtenářů se rázem stalo 34. A 3777 zobrazení stránky se většině z vás už může zdát směšně malé, ale já z něj mám obrovskou radost. Děkuju vám všem, kteří na můj blog ať už více či méně pravidelně navštěvujete a komentujete články :)
Jinak se mi za poslední měsíc podařilo přečíst pouze 5 celých knih, jednu jsem rozečetla a už ji nedokončím a druhou jsem rozečetla právě dnes (pro vás včera :D :)). Na jednu knihu se recenze stále chystá, vyjde na blogu knihkupectví Neoluxor, zatímco druhá už tam je :)
Spočítala jsem si také kolik stran jsem celkem přečetla a je to opravdu bída, musím se polepšit, protože finální cifra je pouhých 2289. Maličko mě mrzí, že Silo nemá o 4 stránky víc, protože pak bych si mohla v projektu Pětistovka je jen číslo odškrtnout už třetí knížku (Noční pád a Hostitel se naštěstí nad tohle číslo přehouply :)).

Knihy budu hodnotit hned v několika kategoriích a přiznám se, že výběr byl opravdu těžký, možná ještě těžší kvůli nízkému počtu přečtených knih!
Vybírala jsem z knih:

  • Silo - Hugh Howey (496)
  • Mámin seznam . St John Greene (nedočteno, 80)
  • Ovládněte svůj metabolismus - Jillian Michaels (270)
  • Prach jsi a v prach se obrátíš - Chris Tvedt (354)
  • Noční pád - Nelson DeMille (517)
  • Hostitel - Stephenie Meyer (552)
  • Deník prostitutky - Michal Weber /100 - není zahrnuta v kategoriích)
Kniha, která mne nejvíce překvapila
Noční pád - Nelson DeMille
Od ostatních knih jsem čekala hodně a většina to naplnila, ale Noční pád mne mile překvapil tím, že je v něm skvěle protkaná fikce s realitou. Anotace se mi líbila, ale čekala jsem něco úplně jiného a dost možná méně kvalitního, naštěstí jsem se spletla ...

Kniha, která mne nejvíce zklamala
Mámin seznam - St John Greene
Očekávala jsem zajímavý příběh, hezky popsaný, příběh ze života. Dočkala jsem se pouze tak přeslazeného popisu vztahu, že jsem opravdu nedokázala ve čtení pokračovat.

Nejvíce přeceňovaná kniha
Silo - Hugh Howey
Přestože jsem knize dala čtyři hvězdičky a líbila se mi, čekala jsem od ní díky vychvalování v zahraničí a na obálce daleko víc.

Kniha, která nebyla určena pro mě
Mámin seznam - St John Greene
Asi jsem cynik, stejně tak jako většina našeho národa (ve srovnání s dalšími národnostmi), ale tohle bylo tak přeslazené, že to někdo jako já nemohl skousnout. Možná je to tím, že jsem takovou lásku na celý život (v necelých dvaceti) ještě nezažila a vlastně ani nemohla, ale minimálně zatím tuhle knihu nedokážu ocenit a ani číst...

Nejzajímavější námět 
Hostitel - Stephenie Meyer
Tohle je bez debat, alespoň pro mě, ale když uvážím, že jsem knihu četla již podruhé, tak pokud bych vybírala pouze z nově přečtených knih, zvítězil by Noční pád od Nelsona DeMillea.

Nejzábavnější kniha
Ovládněte svůj metabolismus - Jillian Michaels
Ani jedna z knih není zábavná, pouze občasným pasážím se možná uchechtnete (nezahrnuji do kategorií Deník prostitutky, kde už jsem pár zajímavých a vtipných pasáží našla, i když kniha jako celek zase tak úsměvná asi nebude). V knize od Jillian najdete tolik smutných a strašidelných informací, že může mé zasazení do této kategorie vypadat jako sarkasmus, ale naštěstí Jillian umí vytasit i pár vtipných a úsměvných slovních obratů.

Nejlepší pár
Ian a Poutnice (Wanda) z knihy Hostitel - Stephenie Meyer
Tak tady jsem si jinak vybrat nemohla, protože já sama celou dobu toužila být Wandou a občas úplně vymazat Jareda...

Nejnapínavější kniha
Prach jsi a v prach se obrátíš - Chris Tvedt
Kniha plní napětí od začátku do konce, co víc si přát.

Nejhezčí obálka











Nejhorší obálka












NEJ letní čtení
Hostitel - Stephenie Meyer
Kniha do kategorie ,,letní čtení" ani náhodou nezapadá, ale nejvíce se jí může přiblížit ...

NEJ kniha


Nedokázala jsem vybrat ... Hostitel možná převažuje, ale protože jsem ho četla podruhé, měla bych dát šanci i Prachu :)

Četli jste více z výše zmíněných knih? Jak byste vybrali vy? :)

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

6 Responses to Měsíční NEJ #2

  1. Nečetla jsem ani jednu, ale Prach a Pád mě zajímají :) A Jillian samozřejmě a přečetla jsi hodně, já jsem na tom hůř :)

    OdpovědětVymazat
  2. Gratuluji k úspěchům!! :) Já se bojím až začne škola, to bude na čtení šíleně málo času.. Tohle měsíční shrnutí je vážně skvělý nápad. Za chvíli budu mít také blogové "narozeniny" (cha! jsi o měsíc starší :D ). Tak nejspíš také něco podobného udělám :) Samozřejmě se zmínkou o tom, že to je Tvůj nápad :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mam z te skoly strach :( a jinak na me moc odkazovat nemusis, uz jsem podobnych clanku videla spoustu, jen jsem nikde nenasla toho prvniho :))) tesim se na tvou rekapitulaci!

      Vymazat
  3. jee, hostitel jsem viděla film, kdysi s přítelem, hmm, když už to tak zmiňuješ, ráda si to i přečtu !

    OdpovědětVymazat

Předem děkuju za každý komentář :)

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.