RECENZE: Cizí tvář - Linda Howard

Název: Cizí tvář
Originální název: Shadow woman
Autor: Linda Howard
Nakladatelství: Alpress
Překlad: Kateřina Orlová
Počet stran: 300
Rok vydání originálu: 2013
První vydání v ČR: 2013

Anotace: Lizette se jednoho rána probudí a u zrcadla s hrůzou zjistí, že hledí do cizí tváře. Vůbec na nic si nevzpomíná. Brzy zjistí, že je sledována. Tajemný a obávaný Xavier, který dohlíží na Lizettiny sledovatele, nedovolí, aby se jí něco stalo. Ale možnost, že si Lizette vzpomene, co se před lety stalo, je hrozbou i pro něho samotného.

                                              *****


Román Cizí tvář je vyprávěn dvěma hlavními postavami. První z nich je Lizette Henryová, která se jednoho rána po probuzení podívá do zrcadla a zhrozí se, protože hledí do cizí tváře. V koupelně ale nikdo jiný není a tak si Lizzete uvědomuje, že to je její obličej. V tu chvíli ji ale hrozivě rozbolí hlava a začne zvracet. To se opakuje vždy, kdy pomyslí na fakt, že je s ní něco v nepořádku. Postupem času začíná pátrat po své minulosti, protože si uvědomuje, že něco není v pořádku. Bojuje přitom s bolestmi hlavy, ale také s pocitem, že je neustále sledována a možná by se měla i strachovat o svůj život.

Druhou hlavní postavou je Xavier, který Lizette spolu s dalšími lidmi neustále sleduje. Na rozdíl od ostatních špehů ji však sleduje z úplně jiného důvodu. Dokonce je rád, že si Lizette uvědomuje svou změnu, což se nedá říct o ostatních, kteří denně odposlouchávají každý Lizzetin rozhovor. Proč je ale Lizette odposlouchávána? Proč na to přišla až teď? A co všechno se vlastně o sobě ještě dozví?

V románu Cizí tvář objevíte hned několik zápletek, které ale patří pod jedinou opravdu velkou zápletku, která se začíná zamotávat právě ve chvíli, kdy se Lizzete sama sobě zdá v zrcadle cizí. Jak už jsou čtenáři u autorky zvyklí, dvě hlavní postavy si k sobě v průběhu románu hledají cestu, není to ale tak jednoduché i proto, že spolu už v minulosti mnoho prožili, to ale Lizzete neví. Můžete se ale jistě těšit na hned několik erotických scén, protože ty k románům patří a Linda Howard jim ve svých dílech nechává ještě o něco větší prostor.

Čtenáře jistě potěší rozdělení celého díla do kratších kapitol, které nejen že umožňují odběhnout od příběhu třeba na toaletu, ale na druhou stranu dávají dílu jistý spád. Začátek díla je uveden prologem, který vám dlouho do díla nebude sedět (nebo jsem jen já tak nechápava :)), ale věřte, že se dočkáte a budete překvapeni.

Vlastní hodnocení:
Jak můžete vidět, kniha mě nějak výrazně nezaujala. Tři hvězdičky naznačují, že pro mne je Cizí tvář románem, který neurazí, ale ani nenadchne. Smajlíka berte jako takové malé plus, protože se mi kniha přece jen spíš líbila, než nelíbila :) Děj byl plynulý a dobře promyšlený, určitě neokoukaný, ale pro mě byl hlavně ke konci trošku jednotvárný a předvídatelný. A i když bych se spolu s Lizette měla klepat strachy o její život, nestalo se tak. Předpokládám, že tohle by vzhledem ke snaze udělat děj opravdu napínavý autorka nečetla ráda, ale já bych tento román označila jako oddechový :)

Posted in , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

2 Responses to RECENZE: Cizí tvář - Linda Howard

  1. Myslím, že taková oddechovka by mi určitě neuškodila. Jinak je to opravdu hezká recenze a knihu si určitě ráda přečtu. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jee, ale tohle vypadá zajímavě, zase na druhou stranu mě odradily ty tvoje tři hvězdičky :D no, tak možná někdy...

    OdpovědětVymazat

Předem děkuju za každý komentář :)

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.