Každý někdy začínal - blogová budoucnost účastníků


Ahoj všichni :) 
Jak se máte? Počasí se nám už kazí, ale to mě nezastavilo, abych si dny i nadále užívala! :) V Praze poznávám stále nové a nové lidi a hodně z nich právě díky blogu a ostatním knižním blogerům, z čehož mám opravdu radost, najít totiž lidi naladěné na stejnou vlnu nebývá vždy jednoduché :) Kromě toho, že jsem byla na předpremiérách filmů Dárce a Labyrint, o kterých očekávejte samostatné články, tak jsem se ve středu večer potkala s Janičkou a ve čtvrtek jsem strávila odpoledne nejprve jen s Madlenkou a potom se vetřela i na Yoli sraz, ze kterého jsem vyrazila na druhou předpremiéru filmu, který mě naprosto dostal, těšte se na recenzi! :) A stíhala jsem i číst - stále se sice plácám v Labyrintu, ale za den jsem přečetla knihu Druhá šance, lásko, která mě velmi příjemně překvapila :)
Tolik k mé potřebě se vykecat! Pojďme k předposlední várce odpovědí! Tentokrát jsem se účastníků zeptala, jak vidí svou blogovou budoucnost!

Kladeš si i dnes v blogování určité cíle? Máš nějakou vysněnou spolupráci či počet pravidelných čtenářů? A jakým směrem by jsi se rád/a ubírala do budoucna?

Bastera - Knihy nekoušou
Mmm těžká otázka, popravdě už jsem spousty cílů, které jsem chtěla, dosáhla. Vysněné spolupráce jsem některé získala a počet pravidelných čtenářů vnímám jako číslo, které se nedá vytyčit, které prostě stále roste a doufám, že bude :) Ráda bych se ještě víc zlepšovala ve slovním projevu, naučila se pořádně používat čárky a lépe fotit. Uvidíme, kam mě vítr zanese. Mým ani ne cílem, spíš přáním, je, kdyby mi pomohl blog získat nějakou placenou práci, to bych byla štěstím bez sebe, ale jinak plánuji zůstat stále stejná, jen víc makat na slovních projevu a recenzích :)

Své cíle mám samozřejmě pořád. Člověk musí někam směřovat. Svoji vysněnou spolupráci už jsem získala, tudíž už žádnou další úplně nemám. Na počet pravidelných čtenářů až tak nekoukám, takže tam taky ne. Spíše bych svůj blog ráda dále udržovala v tom duchu jako teď. To mi ke spokojenosti stačí.

Cathy Chloupková - Mezi nebem a peklem
Mým cílem je psát dle svého, ale zároveň uspět u čtenářů. Chtěla bych aby si jednou lidé spojili mou přezdívku s blogem a hned věděli o kom je řeč. Jinak asi cíle ohledně spolupráce či pravidelných čtenářů nemám. Za každého čtenáře jsem moc ráda, protože i jeden člověk je čtenář, kterého zajímá co máte na srdci. A za spolupráci budu vždy ohromně šťastná, neboť to znamená více informací, více prostředků a celkově další zlepšení, plus to, že když s vámi spolupracují, jako by uznávali vás a vaši práci.

GiraffeAndy - Nejen knižní blog
Cíle jsem si nekladla v začátcích a nekladu si je ani teď, prostě chci jen udržet svůj blog alespoň na té úrovni, co je teď a všechno další je navíc. Donedávna byla moje vysněná spolupráce CooBoo, ale to se mi teď už splnilo a jsem za to šťastná, teď už jen si spolupráci udržet a psát dobré recenze. Nevím, co bude v budoucnu, jak dlouho mě blog bude bavit a také jak dlouho na něj budu mít čas, ale dokud mi dělá radost, končit nebudu... :D

Jana - U Margarety
O kladení cílů, myslím, už jsem mluvila v nějaké z předchozích otázek, tak se teď asi budu trochu opakovat. :) Žádné konkrétnější cíle nemám, žádné "mety", co bych si mohla odškrtávat. Samozřejmě, že přemýšlím nad tím, čeho všeho bych mohla v blogování dosáhnout, ale není to tak, že bych se to tím směrem snažila vést. Nemám ani žádnou konkrétní vysněnou spolupráci, protože jsem měla štěstí a už teď spolupracuju s těmi nejlepšími v knižní branži. 
Moc neuvažuju ani o tom, jakým směrem by se moje blogování mělo ubírat. Můj blog se pochopitelně neustále mění; ze začátku jsem psala hlavně příspěvky o historii literatury a o zajímavostech z mluvnice, dnes píšu zejména recenze a další vyloženě knihomolské články. Teď jsem si pořídila zrcadlovku a začala na blog přispívat i fotkami... kdo ví, co se z toho jednou vyvine? Takže se dá říct, že nic neplánuju a jen se neustále hrozně těším na to, co ještě přijde :)

Myanmar - Book-lords
Cíle si nekladu, i když „vysněné“ spolupráce určitě mám. Jednou bych ráda spolupracovala s knihkupectvím martinus.cz a s nakladatelstvím Plus. Snažím se také neustále zlepšovat ve psaní recenzí i jiných článků – protože vždycky je na čem pracovat. V budoucnu bych se ráda zaměřila právě na celkové zvyšování kvality blogu, spíše než na nějakou zásadní změnu směru.

Tiw - Turning over pages...
Ráda bych se zlepšila v psaní recenzí. Hodně lidí mi je sice chválí, ale já vím, že mám ještě opravdu co zlepšovat. Možná jednou zkusím navázat spolupráci s nějakým nakladatelstvím, nejlépe s Hostem nebo s Jotou, ale jak už jsem psala v jedné z předchozích otázek, tolik po spolupráci neprahnu.

Filipshk - Magician's Book
Tak co se týče dneška, tak jsem si už mnoho z mých cílů splnil. Podařilo se mi získat spolupráci s Knižním klubem, CooBoo a Jotou. Jsem redaktorem ve Fantasyii a v nejbližší době bych měl začít přispívat i na blog Neoluxoru. Na číslu, které by mi zobrazovalo počet pravidelných čtenářů, mi pravděpodobně ani tak moc nezáleží, protože když se nad tím zamyslím, k čemu to je? Mít na počítadle tisíce fanoušků, kteří se podívají na fotky a odejdou? Nejsem ten typ, co musí mít co nejvíce lidí, kteří by se přihlásili pouze v době, kdy se pořádají soutěže. Někdy je asi lepší se spokojit s několika desítkami, kteří jsou opravdu věrní, než s takovými, kteří na blog zavítají jednou za uherský rok. Mým jediným snem do budoucna je asi zvýšit svou aktivitu na blogu a věnovat se své stránce tak, jak si to opravdu zaslouží. Vymyslet pár projektů, pravidelně přidávat články a hlavně více komentovat příspěvky ostatních! Každým dnem se pokouším zvyšovat kvalitu jak webu, tak samotných článků a doufám, že jednou dospěji do takové fáze, kdy si řeknu, že jsem odvedl dobrý kus práce a se svou práci bych byl na 100% spokojen. Protože vždy je co zlepšovat. :)

eS - Boxes of books
Ano. Myslím ,že každý bloger i ten sebelepší má nějaký cíl. Každý se potřebuje pořád a pořád zlepšovat ,protože nikdo nikdy nebude dokonalý. Každý se bude mít vždy v něčem zlepšit.
Můj hlavní cíl je asi psát tak aby se to lidem líbilo a aby se rádi vraceli.
Počet pravidelných čtenářů ? Nejradši bych tak 2 miliony. Ale bude ráda za každého dalšího. Když se nás sejde třeba 50-100 nebudu se vůbec zlobit. :)
Vysněná spolupráce ? Spolupracovat s každým nakladatelstvím na světě. :D
Dobře trošku reálněji. Spolupracovat například s : Bux.cz , Neoluxor.cz , byla bych ráda za spolupráci s Yoli ,CooBoo, Baronet… Je jich ještě hodně ale to by se mi to sem nevešlo. :)

Anette - Bookshelf Stories
V blogování jsem si cíle vlastně nikdy nestanovovala a to ani teď. Vysněnou spolupráci mám a to CooBoo, jenže momentálně mám všeho nad hlavu a nestíhám číst ani psát, takže se mi to všechno pěkně hromadí...vážně doufám, že se do toho pustím co nejdřív.

Roxanne - Roxanne's Bookshelf
Konkrétní cíle nebo vysněný počet pravidelných čtenářů sice nemám, ale co se čtenářů týče, tak samozřejmě, že čím více, tím lépe :). V budoucnu bych ráda blogovala tak jako doposud, s tím, že bych chtěla být aktivnější. Taky doufám, že recenze, které píšu budou jen a jen lepší :).

Eskandriel - Eskandriel knižní blog
Spolupracuji s těmi, se kterými jsem spolupracovat chtěla, takže tohle se mi už splnilo a cíle ohledně počtu čtenářů nemám i když mám radost z každé nové tváře :) Dokud lidi chodí na můj blog, má cenu ho psát, tím se řídím.

Terry Shmash - Devils Handbag
Ráda bych určitě navázala další spolupráce, ale hlavně bych ráda, aby na můj blog chodili pro rady právě lidé, kteří píšou nebo chtějí psát. A taky bych ráda našla čtenáře pro svoje povídky :)

C.ind.ere.lla a Frozie - Popelčiny knížky
Vysněnou spolupráci mám, ale tu si nechám po sebe. Naším větším cílem je natáčet větší množství videí, ale nijak to nehrotíme. Do budoucna bych si přála, aby se blog jenom zlepšoval a čtenáři k nám rádi chodili

Do budoucna bych rozhodně ráda natáčela více videí, jelikož jsem v současné době příliš líná. :D Jsem ale rozhodnuta, že to napravím.
Dále bych pak chtěla pořádat projekty, přidávat více fotografií na blog a psát větší množství recenzí. 
S počtem pravidelných čtenářů jsem zatím spokojená, ale to neznamená, že pokud se někdo na můj blog přidá, tak nejsem ráda. Ba naopak. Vždy mám ihned lepší náladu a krásnější den.
Co se týče spoluprací, tak jsem pyšná na ty, které mám. Rozhodně ale CooBoo je můj cíl. S tím ale hodlám počkat, alespoň rok, protože jsem spokojená s tím, co mám a nic bych neměnila. :)

Mája - Fantasy MaKa
Pravidelných čtenářů si myslím máme dost a není to to podstatné. Cíle mám neustále. Nejdřív to byla spolupráce s určitým nakladatelstvím, pak magazíny a teď zase stupínek výš. Cíle jsou tu stále a to je dobře, je to plynový pedál, který nám pomáhá dojet, tam kam chceme a jediná noha, která na něm stojí, je ta naše.

Pokud jsem na někoho zapomněla nebo někde vidíte nějaký překlep, tak mi prosím napište, hned to opravím! :)

A jaké máte cíle vy? Opravdu by mě zajímalo, jestli je váš cíl ,,jen" snaha se co nejvíce zlepšit, nebo máte nějakou vysněnou spolupráci? 
Mějte se krásně a snažte se dosáhnout svých cílů :))
Míša

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

3 Responses to Každý někdy začínal - blogová budoucnost účastníků

  1. Ahoj, krásný článek..cíle blogerů jsou si velmi podobné.. snad jen mám jednu opravu, nevím zda sem se sekla já nebo ty, ale u druhé nebo třetí věty "přezdívku z blogem" má být S a ne Z. (Cathy Chloupková) Díky moc za opravení..:) A těším se na další projekt..:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Odpovědi kopíruju, už jsem to opravila ;) A díky :))

      Vymazat
  2. Pekný článok, páči sa mi, že si zozbierala názory viacerých blogerov :-) Taktiež medzi moje vysnené spolupráce patrí CooBoo alebo u nás Albatrosmedia a taktiež Slovart. :)

    OdpovědětVymazat

Předem děkuju za každý komentář :)

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.