RECENZE: Poker - jak si vydělat hraním No-Limit Hold'em - Rob Tucker

Název: Poker - jak si vydělat hraním No-Limit Hold'em
Originální název: Playing No-limit Hold'em as a business
Autor: Rob Tucker
Nakladatelství: Zoner Press
Překlad: RNDr. Jan Pokorný
Počet stran: 263
Rok vydání originálu: 2010
Rok vydání v ČR: 2013

Anotace: Staňte se mistry té nejrozšířenější pokerové varianty – No-Limit Hold’em Cash game!
Všichni víme, že v pokeru nejde jen o to, se hraním bavit. Ano, občas se třeba sejdete s přáteli a zahrajete si „jen tak“, ale pokerem se dá také slušně vydělat. A pokud patříte mezi ty, kteří si chtějí hraním této karetní hry přivydělat (nebo se jí dokonce živit), pak jsou pro vás knihy z dvoudílné série Poker – jak si vydělat hraním nutností... Pokračování ZDE!

*****

Kniha Poker - jak si vydělat hraním No-Limit Hold'em je velmi zajímavá příručka pro všechny hráče či pouze milovníky této karetní hry. Ani začátečníci (tedy i já) se nemusí bát po knize sáhnout, protože hned v úvodu naleznete přehled pojmů a termínů, které potřebujete znát, abyste mohli pochopit celou knihu i hru samotnou. Po tomto ,,slovníčku" se už ale autor na neznalost neohlíží a zasvěcuje čtenáře do tajů pokeru tak, aby si jím mohli vydělávat. 

Kniha obsahuje mnoho rad, jak hrát poker a vyhrávat - vydělávat si jím. Autor neztrácí čas, a tak hned od začátku popisuje, jaký by měl hráč být, jak se chovat, co dělat a na co si dát pozor. Nejedná se ale jen o strohý popis. V knize najdete mnoho příkladů a ukázek přímo ze hry, některé jsou i pro lepší pochopení znázorněny obrázky. 

Pokud poker sledujete hlavně na velkých turnajích v televizi, autor vám velmi rychle vysvětlí, že znáte pouze jeden typ této hry, který se navíc nikde jinde nepoužívá. Vysvětlí vám rozdíly mezi stylem hry na turnajích a tím, který používají ostatní hráči když hrají o peníze, ať už u herních stolů či za počítačem online. Dozvíte se také proč zde tyto rozdíly jsou a díky nim pochopíte, proč je lepší hrát jinak, než co vidíte v televizi.

Autor Rob Tucker vám díky svým zkušenostem vysvětlí jaký je vítězící přístup, jak máte přistupovat k soupeřům, kdy riskovat a kdy naopak počkat na lepší moment či karty, které karty či herní stoly vám přinesou úspěch, či jak maximalizovat zisk. 

Pokud bych měla knize něco vytknout, tak bych asi méně opakovala jednotlivá poučení. Chápu, že opakování je matkou moudrosti, ale věřím, že čtenáři jsou chápaví lidé, a tak si všechny rady brzy zapamatují. 

*****

Knihu Poker - jak si vydělat hraním No-Limit Hold'em bych doporučila všem obdivovatelům či hráčům této karetní hry. Pokud jste začátečníci, bude vás pochopení celé knížky stát větší úsilí, ale vyplatí se to. Zkušenějším hráčům naopak mohou rady pomoci zlepšit se a možná si i přijít na slušnou finanční částku. 

Nejedná se o knihu, kterou by měl čtenář přečtenou za jedno odpoledne, protože je potřeba se při čtení soustředit a dané situace si představovat. Nudit se při objevování tajů hry o velké peníze ale nebudete, hlavně díky mnoha příkladům a ukázkám.

*****

,,Jak jste na tom, vyhráváte?" Když hráčům pokeru položíte tuto otázku, často dostanete odpověď ve stylu: ,,Už několik měsíců se mi nedaří. Hraju dobře, jen mám prostě v poslední době smůlu."
Bez ohledu na to, co vám budou tato prohrávající individua říkat, jejich potíže nejsou zapříčiněny tím, že mají smůlu. Jejich hlavním problémem je, že jsou příliš shovívaví k rizikům, která podstupují. Dovolují si příliš vysoká rizika na to, aby mohli pravidelně hrát o hotové peníze. 

*****

Vlastní hodnocení:
Knize dávám čtyři hvězdičky, protože se mi velmi líbila a myslím si, že hlavně zkušenějším hráčům může opravdu pomoct zlepšit svou hru a tím si i přivydělat. Začátečníci jako já, budou mít asi občas problém všemu porozumět, ale stačí se trošku víc zamyslet či maličko ,,googlit" a hned budete zase v obraze. Jediné co mi na knize opravdu vadilo, bylo časté opakování. To ale neznamená, že by autor neměl dostatek rad, které čtenářům v knize sdělí.

Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Zoner Press.
Knihu můžete nalézt ZDE

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to RECENZE: Poker - jak si vydělat hraním No-Limit Hold'em - Rob Tucker

  1. vůbec bych do tebe neřekla, že by tě mohla bavit taková hra a že by jsi se pustila do takové knížky, myslím to v dobrém :)

    OdpovědětVymazat

Předem děkuju za každý komentář :)

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.